3 maj

Halloj! Tänkte jag skulle lägga upp en liten uppmaning till alla som sysslar med akvarier att kolla in de olika föreningar som finns i er närhet. ?

För er som bor i Göteborg, eller i närheten, finns Göteborgs ciklidgrupp (GCG) för er som brinner lite extra för just ciklider. Även Göteborgs ciklid- och akvariesällskap (GCA) finns, som har en lite bredare inriktning. Bor man någon annanstans i Sverige finns det säkert någon närliggande förening hos er som ni kan kolla in... Dessutom finns ju Nordiska ciklidsällskapet (NCS) som är en förening för alla i hela Sverige. De brukar t.ex. anordna sammankomster som "Akvariehelgen" och ger även ut en fantastisk tidning (Ciklidbladet) 4 gånger per år! ??

Hos de lokala akvarieföreningarna sker månadsmöten av olika slag. Exempelvis så var GCG ute för någon vecka sedan tillsammans och fångade fiskfoder i form av levande mygglarver. Och nästa vecka, tisdag 10/5, kommer självaste Anton Lamboj (en otroligt kunnig akvarist, föreläsare, författare och forskare med inriktning på väst- och centralafrikanska ciklider) och håller föredrag hos GCA.   I'll be there...

Som om inte allt detta vore nog, så har man ju dessutom tillgång till en del trevliga rabatter hos akvariebutiker runt om i hela Sverige! Även hos mig! ?

Så, utöver rabatter, tidningar, att träffa andra akvarister, och få ta del av intressanta föreläsningar, bland annat, så hjälper man dessutom till att hålla akvariehobbyn vid liv i Sverige genom att vara med i föreningarna. Inte dumt!
Här nedan finns länkar till alla tre föreningar jag nämnt i inlägget:

https://www.gcg.se/ eller https://www.facebook.com/groups/474657229395532/

http://www.gcas.nu/ eller https://www.facebook.com/groups/105883642806513

https://www.ciklid.org/ eller https://www.facebook.com/NordiskaCiklidSallskapet